Skip to main content

Feest

Pleinfeest

Elk schooljaar sluiten wij af met een groot feest op ons schoolplein, georganiseerd door de leerkrachten en onze oudercommissie. Ouders brengen schalen vol lekkere hapjes en drinken is er voor iedereen. Het feest heeft vaak een thema, de kinderen maken zelf attracties of geven verschillende optredens, waarna het podium wordt omgetoverd tot dansvloer voor iedereen. 

Wegens de maatregelen rondom Corona moesten wij vorig jaar het pleinfeest afzeggen. Helaas zal dat ook voor dit schooljaar (2020-21) gelden.

 

Sinterklaas

Elk jaar weten de goede Sint en zijn pieten onze school weer te vinden. De kinderen mogen in de week voor zijn bezoek hun schoen zetten. En rond 5 december vieren we het Sinterklaasfeest met spelletjes, cadeautjes, pepernoten en chocolademelk. In de bovenbouw maken de kinderen de mooiste surprises voor elkaar. Na afloop worden deze prachtige creaties ook nog op de tribune tentoongesteld.

 

Kerst

Op de AMS vieren wij het kerstfeest samen met de kinderen. De klassen en de hele school worden helemaal in de kerstsfeer omgetoverd. Ontelbare lampjes, glitters, kerstbomen, kerstmuziek en een openhaard op het digibord, het kan niet op. En het hoogtepunt is dan het kerstdiner!

 

Afscheid groep 2

De oudste kleuters vieren hun afscheid op de laatste woensdagochtend van het schooljaar. ’s Morgens is er in de groep een feestje waarbij de oudste kleuters afscheid nemen van de jongste kleuters. De oudste kleuters blijven na schooltijd nog om met elkaar spelletjes te doen en te lunchen. De ouders worden het laatste deel van het feestje ook uitgenodigd. De leerkrachten verzorgen voor iedere leerling een kleine speech. Rond 14.00 uur gaat iedereen naar huis. 

 

Afscheid groep 5

Ook voor de vijfde groepers is de overgang maar de bovenbouw een hele gebeurtenis. Om dat te vieren organiseren we per klas een optreden van elke groep vijf, voor de kinderen van alle middenbouwklassen. Ook krijgen de kinderen een afscheidscadeautje van hun klasgenoten en hun middenbouwleerkracht.

 

Afscheid groep 8

Groep acht sluit de tijd op de basisschool af met het ‘achtste groep toneelstuk’. Elk jaar weer is het een hele happening: Al weken zijn de achtste groepers bezig met kostuums verzamelen en maken, teksten schrijven, scenes oefenen, decors bouwen en nog veel meer.

Dat alles gebeurt onder leiding van een toneeldocent en de eigen leerkrachten. In de laatste schoolweek is dan de generale en een dag later het echte optreden, ’s middags voor alle leerlingen en oud-leerlingen, ’s avonds voor de ouders. En die avond wordt dan natuurlijk afgesloten met een gezellig feest!